13. Alaçatı Ot Festivali kapsamında Tuna Kiremitçi ile Edebiyat Buluşmaları 19 Nisan Cuma, Saat 19.00’da

Alaçatı Ot Festivali’nin kültürel etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan ve merakla beklenen “Edebiyat Buluşmaları” serisinin bu yılki bir başka konuğu; şair, yazar ve müzisyen Tuna Kiremitçi. Sanatın ve edebiyatın nabzını tutan bu özel buluşma, 19 Nisan Cuma günü Çamlıkuyu Meydanı’nda edebiyat severleri ağırlayacak. Söyleşi, saat 19.00 itibarıyla başlayacak ve katılımcılarla interaktif bir diyalog şeklinde ilerleyecek.

Tuna Kiremitçi Kimdir?

1973 yılında Eskişehir’de dünyaya gelen Tuna Kiremitçi, ilk edebi çalışmalarını lise yıllarında, prestijli Galatasaray Lisesi’nde başladı. İlk şiirleri 1991 yılında, edebiyat dünyasının köklü yayınlarından Varlık dergisinde okuyucu ile buluştu. Edebi kariyerine adım attığı bu erken dönemden itibaren Kiremitçi, kendine has üslubu ve derin içerikleri ile dikkat çekti.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema Bölümü’nden mezun olan Kiremitçi, akademik eğitimini sinema üzerine yoğunlaştırsa da edebiyat ve müziğe olan tutkusu da paralel olarak devam etti. Üniversite yıllarında senaryo yazımı ve yönetmenlik üzerine çalışmalar yaparak üç kısa filme imza attı. Sinema alanındaki bu teknik bilgi birikimi, yazın ve müzik dünyasındaki eserlerine de yansıdı.

1996 yılında, müzik dünyasına adım atan Kiremitçi, Kumdan Kaleler adını verdiği müzik grubunu kurdu ve aynı yıl içerisinde bir rock albümü yayınladı. Bu albümde şarkı yazarı, solist, gitarist ve aranjör olarak çok yönlü bir sanatçı kimliğini gözler önüne serdi. Müzikteki bu çıkışı, onun edebi eserlerinde de kendine yer buldu ve şarkı sözlerindeki lirik ifadeler, şiirsel dil ile örtüştü.