27 Aralık 2023 Atatürk Kır Koşusu ve koşu nedeniye geçici kapanacak yollar

27 Aralık 2023, Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Atatürk Kır Koşusu, Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenecektir. Bu önemli etkinlik, sabah saat 09:00’dan itibaren başlayacak ve 12:00’ye kadar devam edecektir. Yarış, 5., 6., 7., 8., 10., 11. ve 12. sınıfları kapsayacak şekilde düzenlenmiş olup, küçük kız, küçük erkek, yıldız kız, yıldız erkek, genç kız ve genç erkekler kategorilerinde yarışmalar yapılacaktır.

Yaklaşık 350 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olan bu koşu, Çeşme’nin en önemli spor etkinliklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Etkinlik, bölgedeki gençler arasında sporun ve sağlıklı yaşamın önemini vurgulamakta, aynı zamanda Atatürk’ün spor ve gençlik üzerine vurguladığı değerleri yaşatmayı amaçlamaktadır.

Trafik Yönlendirmeleri ve Güzergah Bilgileri

Atatürk Kır Koşusu sırasında, Çeşme – Alaçatı yolunun bir kısmı trafiğe kapatılacaktır. Koşu güzergahı, Altınyunus Kavşağı’ndan başlayıp, Çeşme Belediyesi önünde son bulacak şekildedir. Bu güzergah, koşu süresince gidiş yönünde (deniz tarafı) trafiğe kapatılacak, diğer yön ise gidiş-dönüş olacak şekilde trafiğe açık tutulacaktır.

Bu düzenleme, sabah 09:00’dan başlayıp, öğlen 12:00’ye kadar geçerli olacaktır. Çeşme – Alaçatı yolunun 3215. sokak ile kesişiminden başlayarak, Çeşme asfaltı caddesi ve 2001. sokağı takip eden bu güzergah, koşu esnasında alternatif yolların kullanılmasını gerektirecektir.