Bayramda 9 gün boyunca İzmir – Çeşme Otoyolu dahil otoyollar ve köprüler ücretsiz

Ramazan Bayramı’nda İzmir ve Çeşme arasındaki bağlantıyı sağlayan otoyol ile bazı köprü ve otoyollar sürücülere ücretsiz olacak. (Bu sabah) Cumartesi sabahı itibarıyla başlayacak olan bu uygulama, 9 gün sürecek ve vatandaşların cebini rahatlatacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nden Bayram Jesti

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu bayram tatilinde İzmir – Çeşme Otoyolu başta olmak üzere, sorumluluk alanındaki tüm otoyol ve köprü geçişleri ücretsiz olacak. Bu karar, vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleri ile birlikte daha rahat bir şekilde bayramlaşabilmeleri için alındı.

Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de

Ücretsiz geçiş uygulamasının resmiyet kazanması, Cumhurbaşkanı Kararı ile sağlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan bu karar ile birlikte, İzmir – Çeşme Otoyolu’ndan başta olmak üzere Türkiye genelindeki birçok köprü ve otoyolun bayram süresince ücretsiz olacağı kesinleşti.

Yap-işlet-devret Projeleri Hariç

Bu özel uygulamanın bir diğer önemli noktası ise, yap-işlet-devret modeli ile işletilen otoyol ve köprülerin bu kapsamın dışında tutulması. Bu detay, vatandaşlarımızın planlarını yaparken göz önünde bulundurması gereken bir ayrıntı olarak karşımıza çıkıyor.

Bir yanıt yazın

*