Big Fish Çeşme’nin şampiyonu Alp Kırşan ve ekibi oldu

Sancay Beyi Takımı

Big Fish Çeşme yarışması, amatör balıkçılığın en prestijli organizasyonlarından biri olarak biliniyor. Her yıl, denizle iç içe, balık tutma tutkusuna sahip olan yüzlerce insanı bir araya getiriyor. Bu sene 16. kez düzenlenen bu olağanüstü yarışma, 23-24 Eylül hafta sonu gerçekleşti ve Türkiye’den Avrupa’ya 44 farklı takımı ağırladı.

Turnuva Hakemliği ve İzleyici Katılımı

Türkiye’nin sportif balıkçılık sektöründe tanınmış bir isim olan Ertuğrul İçingir, bu yılki turnuvanın liderliği ve başhakemliğini üstlendi. Turnuvanın büyüklüğünü ve etkileyiciliğini kanıtlayan bir diğer detay ise yaklaşık 10 bin kişinin yarışmayı bizzat yerinde takip etmesiydi.

Alp Kırşan
Alp Kırşan

Yarışma Sonuçları ve Takımların Performansı

Yarışma, balıkların boyut ve ağırlıklarına göre değerlendirme sistemine dayanıyordu. Bu kriterlere göre değerlendirilen sonuçlarda Alp Kırşan’ın liderlik ettiği Sancak Beyi Takımı 81 kilo 500 gr ağırlığındaki orkinosuyla şampiyon olurken; Iron Man Jr – Team Espadon Takımı 78 kilo 900 gr ağırlığında orkinos yakalayarak ikincilik, Mega Takımı da 75 kilo 400 gr ağırlığında orkinosla üçüncülük kazandı. “En Büyük Yakala Bırak” kategorisinde ise Alp Fish Team 180 cm ile birincilik kazanırken, “En Çok Yakala Bırak” kategorisinde Furuno Fishing Team, 8 adet balık yakalayarak yarışmanın diğer galibi oldu.

Ödül Töreni ve Katılımcı Takımlar

Yarışmanın Avrupa’nın en prestijli turnuvaları arasında gösterilmesi, onun sadece bir balıkçılık etkinliği olmaktan çıkıp, sosyal bir etkinlik haline gelmesine olanak sağladı. Yarışmanın ardından, Ferdi Baba Restaurant tarafından düzenlenen gala gecesinde, başarılı takımlara ödüller ve plaketler verildi.

Sancay Beyi Takımı
Sancay Beyi Takımı

Sancay Beyi Takımı üyeleri: Alp Kırşan, Oğuzhan Durmaz, Volkan Önterlikçi, Oğuzhan Karakaya, Özgür Okan.
Iron Man Jr – Team Espadon: Berent Akdemir, Osman Üçer, Deniz Çağırıcı.
Mega Takımı: Mustafa Gürbüz, Anıl Gürbüz, Onur Aykon, Mehmet Mert Özsoy.
Alp Fish Team: Ege Coşguner, Korhan Karaalp, Mustafa Kaymakçı, Gökhan Ertürk.
Furuno Fishing Team: Şükrü Kalkavan, Faruk Kalkavan, Önder Kalkavan, İbrahim Bürçün, Savaş Dursun, Selçuk Gözet, Seyfettin Reis, Süleyman Aktaş, Sertan Fişkolik, Fester Abdü.

Sonuç olarak, Big Fish Çeşme 2023, balıkçılık ve deniz tutkunlarını bir araya getiren, katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatan prestijli bir etkinliktir. Önümüzdeki yıllarda da bu başarısını devam ettireceğine olan inancımız tamdır. Bu tür organizasyonların deniz kültürümüze ve sportif balıkçılığa olan katkısını unutmamak gerekir.