Bisikletseverler Çeşme’de buluşuyor: Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano

Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano

Çeşme tarihi dokusu, mükemmel iklimi, benzersiz gastronomisi ve doğal güzellikleriyle öne çıkar. Bu yıl da bisikletseverler bu muhteşem lokasyonda buluşuyor. Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano, denizin mavisi ve doğanın huzuruyla bisikletin dinamik enerjisini birleştiren bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor.

Yedinci Kez Düzenlenen Etkinlik

Argeus Travel & Events organizasyonunda, Veloturk ve Salcano’nun iş birliği ile Çeşme Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl yedinci kez gerçekleştiriliyor. 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek bu özel etkinlikte, son kayıt tarihi 30 Ekim 2023 olarak belirlendi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına özel bir coşkuyla geçecek olan bu etkinliğe ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından bisiklet tutkunları katılacak.

Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano
Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano

Katılımcılar ve Yarış Detayları

Geçtiğimiz yıl dünya şampiyonalarına puan almak üzere Gran Fondo World Tour® takvimine dahil edilen yarışa, bisiklet dünyasından tanınmış isimler de katılıyor. Yarış, her seviyeden bisikletçiye farklı kategorilerde yarışma imkânı sunuyor. Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano kapsamında iki ana parkur bulunmaktadır:

  1. 110 km’lik Salcano Parkuru: 5 Kasım 2023 tarihinde saat 08:00’de Çeşme şehir merkezinden başlayacak. 1320 metrelik tırmanışla sona erecek.
  2. 63 km’lik Toyota HYBRID Parkuru: 5 Kasım 2023’te saat 08:30’da start alacak. Bu parkur 683 metrelik bir tırmanışın ardından son bulacak.

Her iki parkur da bisikletin hızını ve dayanıklılığını ölçen mükemmel rotalardır.

Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano
Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano

Gelirlerin Çocuklara Aktarılması

Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano’nun en önemli yönlerinden biri de sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesidir. Yarışın kayıt gelirleri, Veloturk’ün “Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler” projesi kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet olarak dönüştürülecek.

Destekçiler ve Sponsorlar

Bu büyük organizasyona Salcano ana sponsorluğunda destek veren kurumlar arasında T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, İzmir Valiliği, Çeşme Kaymakamlığı ve Çeşme Belediyesi bulunmaktadır. Ayrıca Toyota Hybrid ve Pınar Protein co-sponsor olarak etkinliği desteklerken, Actfoam, Shimano ve PT Academy markaları da hizmet sponsoru olarak katkıda bulunuyorlar.

Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano
Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano

Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano, bisikletseverler için unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. 4-5 Kasım tarihlerinde Çeşme Merkezi’nde kurulacak olan EXPO alanında bisiklet tutkunları bir araya gelecek ve Çeşme’de gerçek bir bisiklet festivali coşkusunu yaşayacaklardır. Bu özel etkinliği kaçırmamanızı tavsiye ederiz.