Çeşme Belediye Başkanlığı için sürpriz aday iddiası: Lal Denizli’nin adaylığı gündemde

Mustafa Denizli ve Lal Denizli

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimler için aday belirleme çalışmaları sürerken, Çeşme ilçesinde yaşanan gelişmeler siyasi kulisleri hareketlendirdi. İzmir’in gözde turistik beldelerinden biri olan Çeşme’de, CHP içindeki aday belirleme süreci özellikle dikkat çekiyor. Parti Meclisi’nin bugünkü toplantısında ele alınması beklenen Çeşme Belediye Başkan adaylığı ile ilgili olarak ortaya atılan son iddia, bölgede büyük bir sürpriz olarak nitelendiriliyor.

Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin Kızı Lal Denizli Çeşme’den Aday Olabilir

İddialara göre, ünlü futbol teknik direktörü Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli, CHP’nin Çeşme Belediye Başkan adayı olarak gösterilebilir. Daha önce Urla’dan belediye başkan aday adaylığı için başvuruda bulunan Lal Denizli’nin Çeşme’den aday gösterilmesi, siyasi çevrelerde ve Çeşmeliler arasında tartışma konusu oldu. Lal Denizli’nin bu adaylığı, özellikle bölge halkının tepkisini çektiği belirtiliyor.

Lal Denizli
Lal Denizli

Çeşme’de Mevcut Aday Adayları ve Rekabetin Seyri

Mevcut Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın yanı sıra, Muhittin Dalgıç, Onur Saatli, Dolunay Onur ve Hakan Kerman gibi isimlerin de belediye başkan aday adayı olduğu biliniyor. Bu rekabetçi ortamda Lal Denizli’nin adaylığının gündeme gelmesi, seçim yarışını daha da kızıştırabilir. Çeşme halkının, adayların yerel bağlantıları ve bölgeye olan katkıları konusunda hassasiyet gösterdiği bilinmekte. Dolayısıyla, Çeşme dışından gelen bir adayın tercih edilmesi, yerel seçmenlerin tepkisini çekebilir.