Çeşme’de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Çeşme, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Kutlamalar, Çeşme Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Çeşme İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nuri Büyükateş’in çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi. Resmi törenin bitiminde, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, kurum ve kuruluşlar da çelenk sunarak Atatürk’e olan saygılarını ifade ettiler.

Amfi Tiyatro’da Devam Eden Etkinlikler

19 Mayıs kutlamalarının ikinci bölümü, Çeşme Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi. Törene, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kamil Tekdemir, Çeşme Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, Çeşme İlçe Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Resmi Konuşmalar ve Kutlama Mesajları

Amfi Tiyatro’daki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkan Vekili Banu Ayhan ve Çeşme Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kamil Tekdemir, yaptıkları konuşmalarda öğrencilere ve vatandaşlara bayram mesajları ilettiler. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çeşme Kaymakamlığı’nın Çeşme Amfi Tiyatro’da düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katıldık. Atatürk’ün gençlere olan inancının izinde geçmişine, bugününe ve yarınına sahip çıkan gençlerimizle bir araya geldik, bayramımızı büyük bir heyecanla kutladık. Yaşasın 19 Mayıs!” ifadelerini kullanarak, gençlere ve bayram coşkusuna olan inancını vurguladı.

Nuri Büyükateş: “Karşısında Hiçbir Gücün Duramayacağını İspat Etmiştir”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çeşme İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Nuri Büyükateş yaptı. Büyükateş, “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bağımsızlık mücadelesi, Türk milletinin azim ve kararlılığı ile taçlanarak Cumhuriyet’e ulaşmıştır. Bu mücadelenin 105. yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Gençlerimiz, bağımsızlığın ve Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olarak, geleceğimizi aydınlatan meşalelerdir” dedi.

Gençliğin Sesi: Deniz Çınar’ın Konuşması

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Deniz Çınar, gençlik adına yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ın Türk gençliği için önemine değindi. Çınar, “19 Mayıs, gençlik; gençlik ise gelecek demektir. Bizler, büyük bir özveri ve mücadele ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin emanetçileriyiz. Atatürk’ün bize bıraktığı mirası korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak bizim en büyük görevimizdir” ifadelerini kullandı.

Ödül Töreni ve Etkinlikler

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan tören kapsamında step gösterisi, eşli çaçaça dansı, Çeşme Belediyespor tekvando gösterisi, Kafkas gösterisi, zeybek grubu gösterisi ve Türk Bayrağı’nın açıldığı muhteşem final gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Ayrıca, Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ve Müzik Öğretmeni Mustafa Boran Durgun’un öncülüğünde kurulan Mavi Canlar Orkestrası da unutulmaz bir konser verdi.

Resim Sergisi ve Protokol Tebrikleri

Kutlama töreni boyunca canlı performans sergileyen üç öğrencinin yaptığı resimler de büyük ilgi gördü. Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve ilçe protokolü, kutlama programını hazırlayan okul müdürü ve öğretmenleri tebrik ederek teşekkürlerini ilettiler.

Türk Gençliğine Verilmiş En Büyük Hediye

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türk gençliğine verilmiş en büyük hediyedir. Bu özel gün, gençlerin ülkemize olan bağlılıklarını ve Atatürk’ün ideallerine olan sadakatlerini bir kez daha gözler önüne serdi. Çeşme’deki bu coşkulu kutlamalar, Atatürk’ün gençlere olan güvenini bir kez daha doğruladı ve Türk milletinin birlik ve beraberliğini pekiştirdi.