Çeşme’de anlamlı Gaziler Günü buluşması

Çeşme, Gaziler Günü’nde bir kez daha birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiledi. İlçede düzenlenen etkinliklerde, tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz adına çeşitli anma programları gerçekleştirildi. Bu programların en özeli ise Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve eşi Arzu Güleryüz Maraşlı’nın gazilerimizle bir araya geldiği yemekti.

Özel Davetlilerle Dolu Bir Program

Bu özel gün için hazırlanan programa, ilçemizin seçkin isimleri katılım gösterdi. Çeşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bu programda; Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Şen, Çeşme Emniyet Müdürü Mustafa Dokumacı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar, Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan ve İlçe Müftüsü Murat Yılmaz gibi isimler de hazır bulundu.

Kore Gazisi Sayın Hakkı Güvercin’e Ziyaret
Kore Gazisi Hakkı Güvercin’e Ziyaret

Kore Gazisi Hakkı Güvercin’e Ziyaret

Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Kaymakam Mehmet Maraşlı, Kore Gazisi olan Hakkı Güvercin’e özel bir ziyarette bulundu. Bu ziyaret gazilerimizin onurlandırılmasında önemli bir adım oldu.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Tören

Günün erken saatlerinde, Belediye Başkan Yardımcısı Yıldırım Aktuğan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Şen, ilçe protokolü, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve Çeşme halkının yoğun katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin anısına saygı duruşu, ardından İstiklal Marşı’nın gür bir sesle söylenmesiyle devam eden programda, şanlı bayrağımız da göndere çekildi.

Çeşme Sahil Güvenlik Kolluk Destek Tim Komutanlığından Anlamlı Bir Konuşma

Günün anlam ve önemini yansıtan konuşma, Çeşme Sahil Güvenlik Kolluk Destek Tim Komutanlığı Üsteğmeni Hasan Fatih Han tarafından yapıldı. Üsteğmen Han’ın duygu yüklü ve etkileyici konuşması, tüm katılımcılarda derin bir etki bıraktı.

Şiirlerle Duygusal Anlar ve Kaymakamımızın Özel İmzası

Öğrencilerimiz, bu özel günün anlamına yakışır bir şekilde şiirler okudu. Her bir kelimenin yankılandığı bu özel anlarda, duygusal anlar yaşandı. Programın sonunda ise Kaymakamımız Mehmet Maraşlı’nın, Şehitlik ve Gazilik Şeref Defterini imzalamasıyla etkinlik son buldu.

Bu özel gün, Çeşme ilçesinde bir kez daha milli değerlerimizin ne kadar kıymetli olduğunu, gazilerimizin ve şehitlerimizin anısının her daim yaşatılacağını gösterdi. Özgürlüklerimiz için canını ortaya koyan tüm gazilerimize minnettarız.