ÇEŞTOB’dan geleneksel “Yaza Merhaba Kokteyli”

Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından her yıl düzenlenen Yaza Merhaba Kokteyli, bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eşi Öznur Tugay ile birlikte önemli mesajlar verdi. Tugay, “Önümüzdeki 10, 20, 50 hatta 100 yıl sonrasında bile çocuklarımızın ve torunlarımızın yaşayacağı Çeşme’yi hayal ederek adımlar atmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Çeşme’nin Doğal Güzelliklerini Koruma Vurgusu

Başkan Tugay, yaptığı konuşmada Çeşme’nin doğal kaynaklarını korumanın önemine değindi. “Temiz su kaynaklarını ve sahip olduğumuz tüm doğal kaynakları, son ağacımıza kadar korumak zorundayız. Bu doğrultuda huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yaşam ortamı kurmak hepimiz için çok kıymetli. Para kazanma hırsıyla doğayı yok eden anlayışlara karşı durmalıyız” ifadelerini kullandı. Tugay, Çeşme’de bu duruşun güçlenerek devam etmesini ve gelecek nesillere de aynı güzelliklerin aktarılmasını arzu ettiğini belirtti.

Geleceğin Çeşme’si İçin Çalışmalar Sürüyor

Başkan Tugay, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’ye güveninin tam olduğunu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Çeşme için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. “Gelecekte temiz, doğal yapısını korumuş, altyapı sorunları giderilmiş bir Çeşme hayal ediyoruz” dedi. Tugay, SKAL Dünya Kongresi’nin Çeşme için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, bu kongrenin turizm anlayışını geliştirmek adına büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Çeşme’nin Kültürel Mirası ve 12 Ay Turizm Hedefi

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme’nin deniz ve kumdan çok daha fazlasını sunduğunu ifade etti. “Çeşme, birçok saklı mirası bünyesinde barındıran bir yer. Bu nedenle kültürel mirasımızı ön plana çıkaracak turizm yatırımları önem kazanıyor. Çeşme’yi 12 ay boyunca yaşanabilir bir yer haline getirmek hedefindeyiz” dedi. Denizli, Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile uyumlu çalışmalarının Çeşme için büyük bir avantaj olduğunu belirtti.

ÇEŞTOB’un Çabaları ve Başarıları

ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Demir, Çeşme’nin uluslararası bir marka haline gelmesinde büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. “Çeşme’nin değerlerine sahip çıkalım ve zarar getiren faktörleri ortadan kaldırmak için mücadele edelim. 20 yıldır düzenlediğimiz kokteylde ilk kez bir büyükşehir belediye başkanını ağırlıyoruz, Başkan Tugay’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Çeşme’nin Uluslararası Marka Değeri

Kokteylin sunuculuğunu yapan milli sörfçü Çağla Kubat, Çeşme’nin uluslararası bir marka olduğunu ve spor, plaj, gece hayatı gibi birçok özelliği bünyesinde barındırdığını belirtti. “Bu buluşma, Çeşme turizmi için çok değerli” dedi.

Turizme Katkıda Bulunanlara Teşekkür Plaketleri

Konuşmaların ardından, Çeşme’de turizmin gelişmesine katkıda bulunan seyahat acenteleri, yatırımcılar, gazeteciler ve Ilıca Hotel yöneticilerine plaket takdim edildi. Bu anlamlı etkinlik, Çeşme’nin turizmdeki geleceğine dair umutları tazeledi ve katılımcılara moral verdi.