CHP Çeşme Adayı Lal Denizli’den doğal güzellikleri koruma sözü

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, bölgenin ekolojik değerlerinin korunması konusundaki kararlılığını vurguladı. Çeşme Çevre Platformu ile gerçekleştirilen toplantıda, Çeşme’nin doğal ve tarihi varlıklarının korunması adına atılacak adımlar ele alındı.

Çeşme’nin Ekolojik ve Doğal Saldırı Altında Olduğu Uyarısı

Çeşme Çevre Platformu’nun düzenlediği buluşmada, Dünya Kenti İzmir Derneği Genel Başkanı Ekon. Dr. Ahmet Güler, Çeşme’nin ekolojik ve doğal saldırı altında olduğunu belirtti. Güler, bu durumun devam etmesi halinde Çeşme’nin diğer turistik bölgeler gibi zarar görebileceğine dikkat çekti.

Lal Denizli’den Çevre Duyarlılığı ve Çözüm Odaklılık Vurgusu

Toplantıda, CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Lal Denizli, çevre konusunda duyarlı ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergileyeceğinin altını çizdi. Denizli, Çeşme’nin doğal güzelliklerini koruma taahhüdünde bulundu.

Çeşme’nin Çevresel Meseleleri ve Korunması Gereken Alanlar

Görüşmede, Çeşme’nin çevresel sorunları ve korunması gereken doğal, arkeolojik SİT alanları, koylar ve tarım alanları gibi konular masaya yatırıldı. Bu alanların hukuksuz işgallerle karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Kanal Projesine Karşı Tutum

Çeşme’nin doğal varlıklarının geleceği konusunda endişeler dile getirilirken, “Çeşme Turizm-talan projesi” ve olası bir kanal projesine karşı CHP’nin tutumu soruldu. Denizli, bu tür projelere karşı olduklarını ve Çeşme’nin doğal dokusunun korunması gerektiğini ifade etti.

Doğal ve Arkeolojik Sit Bölgelerinin Korunması

Çeşme’de, özellikle Aya Yorgi Koyu gibi korunması gereken doğal ve arkeolojik sit bölgelerinin işgal altında olduğu belirtildi. Denizli, bu işgallerin karşısında duracaklarını ve doğal güzelliklerin korunması için mücadele edeceklerini söyledi.