Her bütçeye uygun tatil seçenekleri ile Çeşme’de Kurban Bayramı tatili yoğunluğu

Turizmde yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Ege Bölgesi, Kurban Bayramı tatilinde tam kapasite hizmet verecek. Bölgedeki otellerin Eylül ayı sonuna kadar yoğunluğu sürdüreceği öngörülüyor. Ege’nin bu popüler tatil beldelerinde bayram tatilini geçirmek isteyenler, şimdiden otel rezervasyonlarına başladı.

Ramazan Bayramı’nın Ardından Yüksek Beklentiler

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Belge, Nisan ayındaki Ramazan Bayramı’nın turizm sektörü için memnuniyet verici olduğunu ve o dönemi yüzde 90-95 doluluk oranıyla kapattıklarını belirtti. Kurban Bayramı tatili ve okulların kapanması ile birlikte bu oranların yeniden yakalanacağını vurgulayan Belge, rezervasyonların her geçen gün artarak devam ettiğini ve özellikle son birkaç günde hızlandığını ifade etti. Belge, “Arife gününden itibaren Eylül sonuna kadar Çeşme’den, Ege Bölgemizden çok ümitliyiz. Kuşadası, Pamucak ve Foça da çok iyi durumda. Antalya ve Bodrum’da da rezervasyonlar hızlı bir şekilde doluyor,” şeklinde konuştu.

Çeşme’de Her Bütçeye Uygun Tatil

Çeşme’de her keseye uygun bir tatil olanağı bulunduğunu belirten Belge, “Çeşme’nin pahalı olduğuna dair bir algı var. Çeşme’yi başka bir Ege adasıyla karşılaştırmak, Süper Lig’deki bir takımla amatör bir takımı karşılaştırmak gibidir. Çeşme, İzmir bunu hak etmiyor. İzmir, dünyanın göz bebeği. Tanıtımda daha hızlı hareket edersek, Avrupa’nın da gözdesi olabilir,” dedi.

3-5 Gün İçinde Oteller Dolacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden, sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Kurban Bayramı tatili için rezervasyonların iyi olduğunu ve tatil yaklaştıkça daha da artacağını belirtti. Özden, “Kuşadası ve Didim’de oteller dolmak üzere. Rezervasyonlar hızlı bir şekilde geliyor. Önümüzdeki 3-5 gün içinde oteller dolmaya başlar,” ifadelerini kullandı.

Erken Rezervasyon Uyarısı

Özden, tatil planı yapanlara istedikleri otelde yer bulabilmeleri ve indirimlerden faydalanabilmeleri için rezervasyonlarını erkenden yaptırmalarını önerdi. “Kuşadası ve Didim’de yüzde 100 dolulukla Kurban Bayramı’nı geçireceğiz,” dedi. Ayrıca, yaz ayları için yapılan erken rezervasyonların da memnuniyet verici olduğunu belirten Özden, yüksek sezon öncesi bayram tatilinde otellerin dolmasının turizm sektörü için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı.