Çeşme’de, 2024 yılında Deliklikoy mevkiinde çıkan yangının ardından yeniden yeşermeye hazırlanıyor. Yangından zarar gören alanda, Alaçatı Gıda Topluluğu (AGT) doğa sever bağışçıların katkılarıyla 2750 fidanlık bir hatıra ormanı oluşturuldu.
2750 Fidan Toprakla Buluştu
İzmir İl Orman Müdürlüğü’ne ait dikim alanında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, 2200’ü sakız fidanı olmak üzere toplam 2750 ağaç toprakla buluşturuldu. Bölgenin doğal yapısının korunması ve ekosistemin yeniden canlanması adına büyük önem taşıyan bu çalışma, bölgedeki öğrencilere de doğa bilinci kazandırmayı hedefliyor.
Dikim etkinliğine, 15 Eylül Mustafa Çapkan İlkokulu ve İsmail Güral Ortaokulu öğrencileri ve velileri, doğa gönüllüleri, İzmir İl Orman Müdürlüğü, Çeşme Orman Şefliği, Çeşme Milli Eğitim Müdürlüğü, Çeşme Belediyesi Fen İşleri ve Ulaştırma Müdürlüğü ile Çeştur ekipleri katılım sağladı.
Öğrencilerden Doğaya Tohum Topları
Etkinlik kapsamında sadece fidan dikimi değil, aynı zamanda farkındalık artırıcı bir proje de gerçekleştirildi. Çeşme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışma kapsamında, öğrenciler tarafından hazırlanan kekik ve adaçayı tohumlarından oluşan tohum topları, doğaya serpildi. Çocuklar, hem eğlenerek doğayla iç içe vakit geçirdi hem de çevre bilinci kazanma fırsatı yakaladı.
Gelecek İçin Yeşil Bir Adım
Bölgenin önemli kültürel ve ekolojik değerlerinden biri olan sakız ağacının korunması ve yaygınlaştırılması hedeflenirken, hatıra ormanı çalışmalarıyla doğal dengeye katkı sağlanması amaçlanıyor. Fidan dikimi ve tohum toplarının doğayla buluştuğu bu etkinlik, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakma hedefinin önemli bir adımı olarak değerlendiriliyor.
Katkı Sağlayanlara Teşekkür
Organizasyonda emeği geçen tüm gönüllülere ve destek veren kurumlara teşekkür edilirken, tabela yapımında katkı sağlayan Uğur Matbaacılık ve Durmaz Tasarım Atölyeleri de projeye destek verdi. Alaçatı’da gerçekleştirilen bu ekolojik dönüşüm, bölge halkı tarafından büyük bir ilgi ve takdirle karşılandı.