Belkıs Akkale, Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali geliyor

Belkıs Akkale

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali için geri sayım başladı. Festivalin sürpriz ismi Belkıs Akkale 1 Ekim Pazar günü sahnede olacak.

Festivalin Öne Çıkan Etkinlikleri

Bu festivalde, bölgenin en özgün ve kaliteli ürünlerinin tanıtımı yapılacak. Birçok etkinlik ve yarışma, festivali renkli kılacak.

Belkıs Akkale Konseri

En özel etkinliklerden biri olan Belkıs Akkale konseri için gün sayıyoruz. Bu efsane ses, 1 Ekim Pazar günü saat 20:00’da Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda sizlerle buluşacak.

Çeşme’nin En İyisi Yarışması

Bu yarışma, her yıl merakla bekleniyor. 30 Eylül Cumartesi günü başlayacak olan festival, Çeşme’nin ‘En İyi Kavunu’ ve ‘En İyi Sakız Koyunu’nun seçileceği etkinlikle renklenecek.

Halk Oyunları Gösterisi

Festival, coğrafi işaretli ürün olarak tescillenen ‘En İyi Çeşme Kavunu’ yarışmasının yanı sıra, halk oyunları gösterisiyle de zenginleşecek. Kadın efelerin zeybek gösterisini kaçırmamanızı öneririz.

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali programı
Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali programı

Ovacık Lezzetleri

Ovacık köyünün zengin mutfak kültürünü deneyimlemek için mükemmel bir fırsat. Ovacık Kavunu, Ovacık Ekmeği ve Ovacık Kelle Peyniri festival süresince ziyaretçilere ikram edilecek.

Sakız Koyunu Yarışması

Festivalin ikinci günü, Sakız Koyununun korunması ve tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen “En İyi Sakız Koyunu” yarışması ile dolu dolu geçecek. Yarışma; ‘En İyi Sakız Koçu’, ‘En İyi Sakız Koyunu’, ‘En İyi Erkek Toklu’, ‘En İyi Dişi Toklu’ olmak üzere dört farklı kategori altında düzenleniyor. Dereceye giren yetiştiricileri, sürpriz ödüller bekliyor.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın da vurguladığı gibi festival, birbirinden renkli görüntülerle süsleniyor. Bu eşsiz deneyimi yaşamak için tüm İzmirli hemşerilerimizi Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali’ne davet ediyoruz. Hem tatilin tadını çıkarın hem de bu benzersiz festivalin keyfini sürün