Çeşme’de doğa talanı bitmiyor: Mamurbaba Türbesi yakınında yasak tanımayan tahribat

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, Çeşme’nin birçok noktası, acımasızca işgal edilip, tahrip ediliyor. En son yaşanan olay, Çeşme’nin Çakabey Mahallesi’nde, Mamurbaba türbesi yakınlarında meydana geldi. Bir hazine arazisi, iş makineleriyle zalimce işgal edildi. Koruma altında olan bitki örtüsü ve ağaçlar, vicdansızca tahrip edildi. Bölge sakinlerinin ihbarı üzerine, Çeşme Çevre Platformu yetkilileri, jandarmaya suç duyurusunda bulundu. Jandarma, olaya ilişkin resmi işlem başlatarak, talanın sorumlularına ulaşmaya çalışıyor.

 

Doğa Talanına Karşı Ortak Mücadele Çağrısı

Çeşme, her geçen gün yeni bir işgal haberine uyanıyor. Eğer bu durum böyle devam ederse, Çeşme’nin eşsiz doğal ve kültürel mirası yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak. Çeşme’nin doğal güzelliklerinin korunması, sadece yerel yönetimlerin veya çevre platformlarının değil, tüm vatandaşların ortak sorumluluğudur.

Bu bağlamda, Çeşme’nin doğasını ve kültürel mirasını korumak adına, yerel halkın ve çevre gönüllülerinin işbirliği içinde, bilinçlendirme çalışmaları yapması, gerekli hukuki mücadeleleri vermesi ve kamuoyu baskısı oluşturarak, talanın önüne geçilmesi büyük önem taşımaktadır.