Çeşme’de turistleri zehirlemeye çalışan narkotik tacirleri yakalandı

Bayram tatili için Çeşme ilçesine gelen turistlerin huzurunu ve güvenliğini tehdit eden sokak satıcılarına yönelik İzmir polisi büyük bir operasyona imza attı. Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, satışa hazır hale getirilmiş yüklü miktarda madde ele geçirildi.

Turistleri Zehirleyeceklerdi, Kıskıvrak Yakalandılar

Operasyon kapsamında şu maddeler ele geçirildi.:

  • 310 meşe halinde 938 gram esrar: Genellikle sokak satıcıları tarafından ‘meşe’ olarak adlandırılan küçük paketler halinde satışa sunuluyor. Operasyonda ele geçirilen 310 meşe esrar, toplamda 938 gram ağırlığında.
  • 10 meşe halinde 44 gram kokain: Kokain, kullanıcıları üzerinde ciddi bağımlılık yapıcı etkisi olan bir madde. Operasyonda, satışa hazır 10 paket kokain, toplamda 44 gram olarak ele geçirildi.
  • 2 adet sentetik ecza: Kimyasal yollarla üretilen ve kullanıcılarda çeşitli sağlık sorunlarına yol açan maddelerdir. Operasyonda ele geçirilen 2 adet sentetik ecza da bu kategoride yer alıyor.

Şüphelilerin Tutuklanması ve Adli Süreç

Operasyon kapsamında yakalanan 8 şüpheli, adli makamlara sevk edilerek tutuklandı. Şüphelilerin madde ticareti yapma suçundan yargılanacağı belirtildi. İzmir polisi, narkotik tacirlerine karşı yürütülen mücadelede kararlılıkla ilerletiyor. Tutuklanan şahısların kimlikleri ve operasyonun detayları, soruşturmanın selameti açısından açıklanmadı.