Günlük 5 milyon liralık vurgun yapan çete ve 17 yaşındaki hacker Çeşme’de yakayı ele verdi

Çeşme’de, lüks villaları üs olarak kullanarak vatandaşları dolandıran bir hacker çetesi jandarma tarafından suçüstü yakalandı. Bu dolandırıcılar, vatandaşları telefonla arayarak kendilerini avukat, hakim, savcı, banka görevlisi, polis ve asker gibi tanıtarak, güvenlerini kazanıp kişisel bilgilerini ve paralarını sızdırmalarını sağlıyordu.

Eş Zamanlı Operasyon ve Komando Destekli Baskın

Jandarma ekipleri, teknik ve fiziki takiplerin ardından belirledikleri adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, komandoların da yer aldığı gözaltı süreci, şüphelilerin oldukça hazırlıklı olduğu bir ortamda gerçekleşti. Çeşme’deki lüks bir villada kalan şüphelilerin, koruma amaçlı olarak bahçelerinde yasaklı ırk ‘Pitbull’ cinsi iki köpeği besledikleri tespit edildi.

Veteriner Desteği ile Köpeklerin Etkisiz Hale Getirilmesi

Operasyona özel olarak çağrılan veteriner, bahçede bulunan köpekleri sakinleştirici kullanarak etkisiz hale getirdi. Bu stratejik hamle, jandarma ekiplerinin güvenli bir şekilde operasyon yapmalarını sağladı.

Şebeke Lideri ve Suç Delilleri

Operasyon kapsamında şebeke lideri olarak bilinen C.A., 47 ayrı suçtan aranıyor ve 5 yıldır firari olarak bilinen bir isimdi. C.A.’nın üzerinden sahte avukat kimliği çıktı. Çeşme’deki adreslerinde yapılan aramalarda, suç ağına dair çok sayıda delil ele geçirildi: 23 dizüstü bilgisayar, 44 tuşlu telefon, 36 sim kart, 2 masaüstü bilgisayar, 1 call center cihazı, 17 USB hafıza kartı, uyuşturucu kullanım malzemeleri ve yasadışı uyuşturucu maddeler bulundu.

Adliye Süreci ve Toplumsal Etki

Yakalanan hacker başta olmak üzere diğer 10 şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na götürülerek sorgulandı. Elde edilen bilgilere göre, dolandırıcılar çok sayıda vatandaşı mağdur etmiş ve bu yolla haksız kazanç elde etmişler. Soruşturma tamamlandıktan sonra 11 şüphelinin adliyeye sevk edileceği bildirildi. Gözaltına alınan 11 kişi arasında, daha önce dizi ve filmlerde oynayan 1 oyuncu ile ile 17 yaşındaki ‘Zeus’ kodlu hackerın da olduğu öğrenildi.