Çeşme’deki gurbetçiler dönüşe geçti. Sınır kapılarında büyük yoğunluk yaşandı

Kapıkule Sınır Kapısı

Çeşme, her yıl yaz aylarında gurbetçi vatandaşlarımızın en çok tercih ettiği yerlerden biri. Yaz tatilinin başlangıcında okulların kapanmasıyla beraber birçok gurbetçi, Çeşme’ye akın etti. Fakat yaz sezonunun sona ermesiyle bu gurbetçi vatandaşlarımız, memleketlerine geri dönüş yolculuğuna başladılar.

Edirne ve Kırklareli Sınır Kapılarında Rekor Seviyede Yoğunluk
Yaz tatili döneminde, gurbetçi vatandaşlarımız için Türkiye’ye giriş ve çıkışta en yoğun kullanılan kapılar Edirne ve Kırklareli’ndeki sınır kapıları oldu. Özellikle Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı, bu dönemde en çok tercih edilen geçiş noktalarından biri haline geldi.

Gurbetçilerin dönüşü
Gurbetçilerin dönüşü

Sınır Kapılarında Kırılan Rekorlar
Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün son verilerine göre, bu yılın yaz sezonu, son beş yılın en yoğun dönemini yaşadı. Bu sezonun istatistiksel verilerine göre 27 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında Türkiye’ye toplamda 646 bin 896 araçla 2 milyon 628 bin 291 yolcu girişi gerçekleşti. Diğer yandan Türkiye’den 619 bin 499 araçla, 2 milyon 550 bin 161 yolcu çıkışı kaydedildi. Bu rakamlar, sınır kapılarının ne denli yoğun bir trafiğe sahne olduğunun en büyük göstergesi oldu.

Kapıkule Sınır Kapısı
Kapıkule Sınır Kapısı

Gurbetçi vatandaşlarımızın yaz aylarında Türkiye’ye olan ilgisi her geçen yıl artış gösteriyor. Bu durum, sınır kapılarında yaşanan yoğunlukla da doğru orantılı olarak kendini gösteriyor. Özellikle Kapıkule Sınır Kapısı, bu yoğunluğun merkezi haline geldi. Ülkemize olan ilginin her geçen yıl artması, gurbetçi vatandaşlarımızın Türkiye’ye olan bağlılığının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Önümüzdeki yıllarda da bu yoğunluğun devam edeceği ve hatta artarak süreceği öngörülüyor.