Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’nde Mehmet İşler ile devam kararı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) tarafından düzenlenen 22. Seçimli Genel Kurul, İzmir’deki İbis Styles Otel’de gerçekleştirildi. Mevcut ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı olan Mehmet İşler, tek aday olarak katıldığı seçimde tüm oylarla yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. İşler, ETİK yönetiminde toplamda 20 yıldır çeşitli roller üstlenmiş ve bu süreçte ETİK’in stratejik gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur.

Yoğun Katılım ve Değerli Konuşmalar Genel Kurul toplantısına, İzmir Valisi Süleyman Elban başta olmak üzere, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner gibi yerel yönetim temsilcileri ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, SKAL İzmir Kulübü Başkanı Güner Güney gibi turizm sektörünün önde gelen isimleri katıldı. Toplantının moderatörlüğünü ise ünlü sunucu Alp Kırşan yaptı.

İzmir Valisi Süleyman Elban’ın Turizm Vurgusu İzmir Valisi Süleyman Elban, yaptığı konuşmada, İzmir turizminin daha fazla gelişmesi için tüm kurumların iş birliği yapması gerektiğini vurguladı. Elban, İzmir’in tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin gastronomi potansiyelini de öne çıkartarak, bu özelliklerin doğru bir şekilde pazarlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, İzmir’e daha nitelikli turistlerin çekilmesi ve bölgenin turizmdeki potansiyelinin tam olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Vefa ve Teşekkür Plaketleri Protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen plaket töreninde, geçmiş dönemde turizm sektörüne önemli katkılar sağlamış isimlere vefa ve teşekkür plaketleri verildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, Türk Turizminin önde gelen isimlerinden Haluk Nişlioğlu ve Şinasi Hurda’nın yakınlarına vefa plaketlerini takdim etti. Ayrıca, sektöre özel hizmetleri bulunan Mustafa Kaya, Ahmet Kilimci ve diğer değerli isimlere de teşekkür plaketleri verildi.

Genel Kurulun Önemi ve Etkisi ETİK Genel Kurulu, Ege Bölgesi’nin turizm stratejilerinin belirlenmesi ve bölgenin turizmdeki yerini güçlendirmek adına önemli kararların alındığı bir platform olarak öne çıkıyor. Mehmet İşler’in başkanlığında ETİK, İzmir ve çevresinin turistik değerlerini ulusal ve uluslararası alanda daha iyi temsil etmeyi ve turizmde sürdürülebilir büyüme sağlamayı hedeflemektedir. Bu genel kurul ile birlikte İşler ve ekibi, İzmir turizmini daha ileriye taşıma ve bölgeye daha fazla turist çekme konusunda yeni stratejiler geliştirmeye devam edeceklerdir.