2023 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Çeşme’de başladı

2023 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası

Çeşme Aya Haralambos Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 2023 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası, 16-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenen bir etkinlik olarak bugün başladı. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Arzum Elektirikli Ev Aletleri sponsorluğunda düzenlenen bu prestijli turnuva, satranç tutkunları için büyük bir heyecan kaynağı haline geldi.

Büyük Bir Açılış Töreni ile Başladı

Şampiyonanın açılış törenine, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Yönetim Kurulu Üyesi Olcay Ak Nalbant, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Yıldırım Aktuğan, Çeşme Gençlik Spor İlçe Müdürü Nuri Büyükateş, Çeşme İlçe Temsilcisi Mehmet Sarısaç, sporcular ve veliler de katıldılar. Bu prestijli organizasyon, Çeşme’nin spor dünyasında nasıl bir önem taşıdığını bir kez daha gösterdi.

2023 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası
2023 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası

Şampiyonada Büyük Heyecan

22 Ekim tarihine kadar sürecek olan şampiyona boyunca, sporcular 9 tur boyunca şampiyonluk için mücadele edecekler. Bu rekabet dolu etkinlikte, satranç tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatılması bekleniyor.

Kadın Satranç Sporunda Türkiye Lider

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, lisanslı kadın sporcu sayısının diğer spor branşlarına göre önde olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Ülkemizin çocuklarına, gençlerine, kadınlarına gönülden bağlıyız. Satranç gönül işi ve biz Türkiye’ye satrancı sevdirdik. Kız çocuklarımızın satranç sporuyla tanışması için gösterdiğimiz çabalar meyvesini veriyor. Türkiye’de 400 binden fazla lisanslı kadın sporcumuzla tüm spor federasyonlarının arasında lideriz. Satrançta 24 bin 800 kadın antrenörümüz ve 3 bin 230 kadın hakem sayımızla öne çıkıyoruz. TSF Yönetim Kurulu’nda 6 kadın üyemiz var. Türkiye’de kadınlar artık sporcu, antrenör ya da hakem olmak için satranç sporunu tercih ediyor. 15 yıldır Arzum sponsorluğunda kadın satranç sporcularının gelişimi için birçok önemli çalışmaya imza attık. Bu yol arkadaşlığı yürekten inanıyorum ki uzun yıllar daha devam edecek, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı nezdinde tüm Arzum ailesine teşekkür ediyorum.”

2023 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası
2023 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası

Kadınların Gücüne Vurgu

Arzum Ticaretten Sorumlu Genel Müdürü Serhan Giray, “Kadınların Her Hamlesi, Cumhuriyetin Karesi” mottosuyla Türkiye Satranç Federasyonu ev sahipliğinde düzenlenen bu şampiyonanın kadın satranç sporcularının başarılarını ve hikayelerini ön plana çıkaracağını vurguladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da onlarca başarılı kadın satranç sporcusunun hikayelerinin paylaşılacağı etkinlik, yeni başarı hikayelerinin doğuşuna da tanıklık edecek. Kadınların istediklerinde neler başarabileceğini gözler önüne serecek olan bu organizasyon, Türkiye’nin kadın satranç sporuna verdiği önemi bir kez daha gösteriyor.

Bu yıl 15. kez sponsorluğunu üstlenen Arzum, şampiyonanın Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl dönemine denk gelmesi nedeniyle büyük bir anlam taşıdığını belirtiyor. Kadın satranç sporcularının elde edeceği başarılar, Cumhuriyetle birlikte hatırlanacak ve gelecek nesillere örnek olacak. Bu etkinlik, Türk kadınının gücünü ve yeteneklerini kutlama fırsatı sunuyor.