Alaçatı Ot Festivali Edebiyat Buluşmaları’nın son günü: Murat Menteş ile keyifli bir söyleşi

Alaçatı Ot Festivali kapsamında bu yıl 13. kez düzenlenen etkinlikler, 21 Nisan Cumartesi günü Çamlıkuyu Meydanı’nda edebiyatseverleri bir araya getiriyor. Festivalin son Edebiyat Buluşmaları’nda Türk edebiyatının çarpıcı isimlerinden Murat Menteş, okurlarıyla buluşacak. Saat 16.00’da başlayacak olan bu özel etkinlikte, Menteş’in edebiyat yolculuğuna dair bilgiler ve eserleri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirilecek.

Murat Menteş Kimdir?

İstanbul doğumlu yazar Murat Menteş, çocukluk ve gençlik yıllarında bisiklet tamiri, sihirbazlık ve amatör boks ile ilgilendi. Yazarlık kariyerine adım atmadan önce dergi, gazete, yayınevi ve televizyon gibi çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2005 yılında yayımlanan ilk romanı “Dublörün Dilemması” ile edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Bu eser, geniş bir okur kitlesi tarafından ilgi ve beğeni topladı. 2008’de “Korkma Ben Varım” adlı romanı, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Yılın Romanı Ödülü’ne layık görüldü. Menteş, aynı zamanda 2009 yılında “Garanti Karantina” adı altında yayımlanan şiir kitabıyla da dikkat çekti.

2009 yılından itibaren Afili Filintalar adlı edebî harekete katılan Menteş, Alper Canıgüz, Onur Ünlü, Murat Uyurkulak, Emrah Serbes gibi isimlerle birlikte Türk edebiyatında yeni bir soluk getirdi. 2013 yılında yayımlanan “Ruhi Mücerret”, yazarın Türk edebiyatındaki özgün yerini daha da sağlamlaştırdı. 2018’de okuyucuyla buluşan “Antika Titanik” ise evrensel sorunlara edebiyatımızın penceresinden bakış attı. 2019 yılında ise çizer Hakan Karataş ile birlikte, geçmişten günümüze değerli yazarlarla yapılmış hayali röportajları içeren “Derde Deva Randevu” adlı eseri hazırladı.

Murat Menteş, akıcı ve mizah yüklü anlatımıyla tanınır. Eserlerinde edebî sanatları ustalıkla kullanan Menteş, 21. yüzyıl Türk edebiyatının en yenilikçi yazarları arasında gösterilmektedir. İlginç temaları işleyen romanlarıyla okurlarına her zaman farklı bir bakış açısı sunmayı başarır.

Bir yanıt yazın

*