Çeşme bayram tatilinde dolup taşacak. Otel ve konakla fiyatları nasıl olacak?

Çeşme kalabalık plajlar

Ramazan Bayramı’nın dokuz gün sürecek tatil ilanı ve mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak havalar, turizm cenneti Çeşme’yi yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getirdi. Çeşme Turistik Otelciler Birliği’nin (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Orhan Belge’nin paylaştığı bilgilere göre, tatil dönemi öncesinde Çeşme’de turizm sektörü hareketlilik kazanmış durumda.

Çeşme’de Deniz Sezonu ve Otel Rezervasyonları

Çeşme, deniz sezonunun açılması ve yaklaşan Ot Festivali ile birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya hazır. Belge’nin açıklamalarına göre, geçen sezonun fiyat tarifesinin bu dönemde de geçerli olacağını belirterek, Çeşme’nin yaz atmosferini aratmayan havasıyla rezervasyonların artış gösterdiğini ifade etti. Özellikle bayram tatilinde yerli ve yabancı turistleri ağırlama konusunda otellerin büyük bir heyecan içinde olduğunu dile getiren Belge, mevcut rezervasyon durumları ve fiyatlandırmalar hakkında da bilgiler verdi.

Çeşme kalabalık plajlar
Çeşme kalabalık plajlar / Görsel Kaynak: cesmegazete.com

Otel Fiyatları ve Doluluk Oranları

Çeşme’deki butik otellerde iki kişilik oda kahvaltı seçeneği için fiyatların 3 bin ila 3 bin 500 lira arasında değiştiğini belirten Belge, beş yıldızlı otellerde ise bu rakamların 5 bin ile 6 bin lira arasında olduğunu açıkladı. Ayrıca, otellerin şu an itibarıyla %60 üzerinde bir doluluk oranına sahip olduğunu ve bayram öncesinde bu oranın %80-90’a ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

Çeşme’de Tatil İçin Her Şey Hazır

Belge, Çeşme’de tatil yapacak misafirler için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Çeşme’nin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile birleşen bu cazip tatil seçeneği, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaya aday görünüyor. Çeşme’nin eşsiz koyları, altın sarısı kumsalları ve berrak denizi, tatilcileri bekleyen doğal güzellikler arasında.