Çeşme Belediyespor Satranç Takımı Karaman’da

Türkiye’nin farklı şehirlerinden genç satranç ustalarının bir araya geldiği, 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası Karaman’da başladı. İzmir’den gelen ve il ikinciliği başarısı ile dikkat çeken Çeşme Belediyespor Satranç Takımı, bu önemli turnuvada mücadele ediyor. Turnuva, 20-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriliyor ve Türkiye’nin en iyi genç satranç takımları Karaman’da kıyasıya bir rekabete sahne oluyor.

Çeşme Belediyespor’un Başarılı Kadrosu ve Turnuva Performansı

Çeşme Belediyespor Satranç Takımı, antrenör Mehmet Sarısaç liderliğinde turnuvada yerini aldı. Takım, Alper Tezcan (1. Masa), Nazım Efe Özkeskin (2. Masa), Egehan Yıldız (3. Masa), Ali Arda Eracar (4. Masa) ve yedek oyuncu Yağız Efe Uğurlu’dan oluşuyor. Şu ana kadar gösterdikleri performansla dikkat çeken Çeşme Belediyespor, turnuvanın üçüncü turu sonunda 26 takım arasında 13. sırada yer alarak, iddialı bir duruş sergiliyor.

Federasyon Başkanı Gülkız Tulay’dan Turnuva Değerlendirmesi

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, turnuva ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım Turnuvalarının alt yapıdan güçlü sporcular yetiştirilmesine büyük katkı sağladığını vurguladı. Başkan Tulay, “Her sene çeşitli illerde düzenlediğimiz bu turnuvalar, 18 yaş altı binlerce sporcumuzun yeteneklerini sergilemesine ve hamlelerini geliştirmesine olanak tanıyor. Finalde başarılı olan sporcularımız, Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme şansı elde ediyor. Bu, bizler için büyük bir kazanım.” şeklinde konuştu.