Çeşme ve Sakız Adası dalgıçlarından Ege’nin derinliklerinden dünyaya barış mesajı

Ege Denizi’nin kardeş iki yakası olan Çeşme ve Sakız Adası’ndan gelen dalgıçlar, dostluk ve barış mesajı vermek amacıyla Çeşme’de buluştu. “Aynı Denizin Çocukları” adı verilen proje kapsamında gerçekleşen bu etkinlik, sualtında Türk ve Yunan bayrağı açılmasıyla taçlandı.

Projenin Amacı ve İlk Ayağı

Bu özel proje, sualtı fotoğrafçısı Murat Kaptan tarafından başlatıldı ve Ege’nin iki yakasında farklı bayraklar altında yaşayan ancak birbirine çok yakın olan iki milletin ortak noktalarını ve kardeşliğini vurgulamayı hedefliyor. Projenin ilk ayağı, Çeşme’de düzenlendi ve Sakız Adası’ndan gelen dalgıçlar iki gün boyunca Çeşme’nin sualtı güzelliklerini keşfetme fırsatı buldu. Balıkadamlar, su altında Türk ve Yunan bayrağını birlikte açarak dostluk ve barış mesajını tüm dünyaya iletti.

Misafirperverlik ve Dostluk Mesajı

Derin Doğa Dalış Merkezi’nin sahibi Erdinç Ergün, Yunanlı misafirleri büyük bir misafirperverlikle ağırladı. Kırk yıl hatırı olan Türk kahvesi ikram edilen Yunan dalgıçlar, projeden ve organizasyondan büyük keyif aldıklarını belirttiler. İki halk arasında hiçbir sorun olmadığını göstermek istediklerini söyleyen Yunan dalgıçlar, bu tür etkinliklerin dostluğu pekiştirdiğini ifade ettiler.