Çeşme’de Hıdırellez heyecanı: Başkan Lal Denizli ateşten atladı

Her yıl olduğu gibi bu sene de 5-6 Mayıs tarihleri, baharın müjdecisi Hıdırellez şenlikleriyle Çeşme’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Türk kültüründe önemli bir yer tutan bu özel gün, Çeşme Belediyesi’nin organize ettiği etkinliklerle renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Geleneksel Ritüellerle Hıdırellez Ateşi

Çeşme Amfi Tiyatro ve Alaçatı Mahallesi, Hıdırellez ateşinin yakıldığı başlıca yerler olarak öne çıktı. Etkinlik, Müzisyen Orhan Kara ve Çeşme Belediye Bandosu’nun canlı performanslarıyla daha da bir coşkulu hale geldi. Hıdırellez ateşi etrafında toplanan yüzlerce Çeşmeli, hem eğlendi hem de baharın gelişini kutladı.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’nin Ateş Ritüeli

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, şenlikteki en önemli ritüellerden biri olan Hıdırellez ateşinin üzerinden atladı. Bu ritüel, geçmişin kötü enerjilerinden arınma ve geleceğe umutla bakma geleneğini simgeliyor. Başkan Denizli, bu anlamlı geleneği Çeşmelilerle birlikte yaşayarak, topluluğun birlikteliğini ve kültürel mirasını pekiştirdi.

Sosyal Medyada Hıdırellez Mesajı

Lal Denizli, etkinliğin ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Çeşme Amfi Tiyatro önünde komşularımızla bir araya geldik, doğanın ve toprağın yeniden uyanışını simgeleyen Hıdırellez’i kutladık. Ateşimizi yakarak ritüellerimizi yerine getirdik. Bütün dileklerimizin gerçek olması ümidiyle, birlikte nice Hıdırellezlere!” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

*