Dansın ve kültürlerin buluşması “Alaçatı İki Yaka Festivali”nde Alaçatı sokakları karnaval alanına dönüştü

Alaçatı Turizm Derneği ve Bir Deniz Iki Yaka Kolkola Derneği tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen “Alaçatı İki Yaka Festivali”, 3-5 Mayıs tarihleri arasında Alaçatı’da düzenlendi.

Renkli Sokaklar ve Danslar

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden 100’den fazla dansçının katıldığı etkinlikte, Alaçatı sokakları karnaval alanına dönüşerek renkli dansların sergilendiği bir festival atmosferi oluşturdu.

Ev Sahipliği ve Keyifli Geçiş

Festival, Alaçatı Turizm Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Festival ile ilgili görüşlerini dile getiren Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Kerem Ünsal, “İlk kez düzenlediğimiz İki Yaka Etkinlikleri, Alaçatı Turizm Derneği’nin ev sahipliğinde son derece keyifli bir şekilde geçti.”

Kültürel Etkinlikler ve Panel

Aynı zamanda iki yakanın müziksel birlikteliği ve kültürel farklılıklarının anlatıldığı bir Mübadele Sohbeti gerçekleşti. “Farklı Renkler Aynı Sesler” isimli panel büyük ilgi gördü. Mübadele’nin geçmişini anlatan Mübadil Resim Sergisi de katılımcılar tarafından oldukça beğenildi.

Karşı Kıyı Dansları ve Gösteriler

Etkinliğe Antalya-Akdeniz Sirtaki, Bodrum Dans Akademileri, Bandırma Kültür Sanat Merkezi, Erdek Sirtaki Topluluğu, Bursa Sirtaki Topluluğu, Çanakkale ÇAFAD Halk Oyunları Topluluğu ve BIDIYAD Sirtaki Topluluğu üyeleri katılarak karşı kıyı danslarından örnekler sundular ve aynı zamanda Karadeniz, İzmir Zeybeği ve Harmandalı gösterileri gerçekleştirildi.

Gala ve Katılımcılar

Yunan sanatçı Niko ve Yağmur’un seslendirdiği şarkılar ile etkinliğe katılan dansçıların performansı gala gecesine damga vurdu.

Video: Taa Uzak Yollardan (Yunanca/Türkçe) – Çeşme’deki Bir Deniz, İki Yaka Kolkola – Buzuki Niko ve Yağmur

 

Gala gecesine Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, çok sayıda kurum temsilcisi ve üyeler de katıldı.

Bir yanıt yazın

*