Firari FETÖ’cü Çeşme’de yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği operasyon, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik ciddi bir darbe oldu. Operasyonun hedefi, FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı ve örgütün üst düzey yöneticilerinden biri olan Mehmet Kamış’tı.

Mehmet Kamış’ın Yakalanma Süreci

FETÖ/PDY kapsamında anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçundan aranan Kamış, İzmir’in gözde tatil beldelerinden Çeşme’de saklanıyordu. MİT ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından dikkatlice planlanan ve titizlikle yürütülen operasyonda, Kamış kısa sürede etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Operasyonun Önemi ve Etkisi

Bu operasyon, Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesindeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha gösterdi. Özellikle FETÖ/PDY ile mücadelede, istihbarat teşkilatı ve emniyet güçlerinin iş birliği ve koordinasyonu büyük önem taşıyor. Kamış’ın yakalanması, örgüt içerisindeki üst düzey figürler üzerindeki baskının arttığının ve devletin bu konudaki hassasiyetinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.