Lal Denizli, Türkiye Belediyeler Birliği’ne seçildi

Türkiye Belediyeler Birliği’nde (TBB) görev alacak İzmir temsilcileri netleşti. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, TBB Meclis Üyeliğine seçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturumda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Levent Zafer Yıldır başkanlığında yapılan toplantıda, Belediyeler Birliği Meclisi’nde görev alacak 28 asil ve 14 yedek üye belirlendi.

Toplantının Detayları

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturuma, 30 ilçe belediye başkanının katılımı ve oy kullanma süreciyle birlikte meclis üyeleri de iştirak etti. Toplantının başkanlığını İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Levent Zafer Yıldır yaptı.

Blok Liste ile Seçim

Seçimlerin blok liste ile gerçekleştirilmesine karar verildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu listesini başkanlık divanına teslim ederken, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) grubu ise liste oluşturmadı. Oluşturulan listelerde AK Partili hiçbir ismin yer almadığı gözlemlendi. Toplamda 810 üyenin bulunduğu seçimlerde, 421 üye oy kullandı. Sandık sonuçlarına göre 420 oy geçerli sayılırken, 1 oy ise boş kullanıldı.