Pastane poğaçasını aratmayacak poğaça tarifi. Eşi benzeri yok

Poğaçaları herkes sever. Özellikle sabah saatlerinde pastahaneye gittiğinizde, yeni pişmiş poğaça kokusunu alırsınız ve direkt olarak poğaça yeme isteğiniz kabarır. Bu duyguları sadece pastahanelerde yaşamanıza gerek yok. Çünkü bugünkü poğaça tarifimiz ile birlikte, siz de tıpkı pastahanelerdeki gibi poğaçalar yapabileceksiniz. Poğaça yapmak için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 2 yumurta akı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5,5 ya da 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Kaşar peyniri
  • Yumurta sarısı
  • Sıvı yağ

Yumuşacık poğaça nasıl yapılır?

Yumuşacık pastahane poğaçasını evde yapabilmek için öncelikle, bir yoğurma kabı içerisine yumurta aklarımızı alıyoruz. Üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve güzel bir şekilde bütün malzemeleri çırpmaya başlayalım. Ardından da hamurumuzu yoğurmaya başlamamız gerekiyor. Bu yüzden de unu yavaş bir şekilde dökerek hamurumuzu yoğuralım. Ancak yavaş ve kontrollü bir şekilde unumuzu hamura eklememiz gerekiyor. En sonda tuz ekleyelim ve hamurumuz iyice katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım. En sonunda ise hazır olan hamurumuzu yoğurma kabına alalım, üzerini streç film ve bir örtü ile kapatalım. En sonunda da 1,5 saat kadar hamurumuzu mayalanması için dinlendirmeye başlayalım.

Hamurumuz mayalandıktan sonra ise tezgaha un serpelim ve hamurumuzu un serptiğimiz kısma koyalım. Tezgah üzerinde hamurumuzu 1 ya da 2 dakika kadar daha yoğuralım ve mayalanmış olan hamurun havasını alalım. Hamurumuzu yoğurduktan sonra ise 20 eşit parçaya bölelim ve böldüğümüz parçaları beze haline getirelim. Bezelerimizi hazırıldıktan sonra ise fırın tepsimize bir pişirme kağıdı serelim. Bu sayede tekrardan tepsiyi yağlamayacağız ve poğaçalarımız tepsiye yapışmayacak. Daha sonra ise bezelerimizden bir tanesini alalım ve iç harcı için hazırladığımız malzemeyi bezelerin içerisine yerleştirelim. Ardından da poğaça şeklini vererek bezelerimizi kapatalım.

Bütün bezelerimizin iç harcını ekledikten sonra ise hamurumuzun tepside bir kez daha mayalanmasını beklememiz gerekiyor. Bunun için tepsimizdeki pişmemiş poğaçaların üzerine temiz bir bez örtelim ve yaklaşık 45 dakika kadar mayalanmasını bekleyim. Poğaçalarımız güzel bir şekilde mayalandıktan sonra ise daha önceden ayırmış olduğumuz yumurta sarısı ve biraz da sıvı yağı bir karıştırma kabına alıp, karıştırmaya başlayalım. Ardından da pişmeye hazır olan poğaçalarımızın üzerine hazırladığımız yumurta sarılı sosu sürelim. Bunun için bir yağlama fırçası kullanabilirsiniz. En sonunda da isterseniz poğaçaların üzerine biraz çörek otu ve susam serpebilirsiniz.

İzleyin: TÜM POĞAÇALARI UNUTUN 💯 BÖYLE YUMUŞACIK, LEZZETLİ BİR TARİF YOK!

Poğaçalarımızı pişirmek için daha önceden ısıtmış olduğumuz 185 derecelik fırına tepsimizi atalım. Yaklaşık 20 dakikalık bir sürede yumuşacık poğaçalarınız pişmiş olacaktır. Poğaçalarınızı fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Pişmiş olan yumuşacık poğaçalarınızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ise servis edebilirsiniz.