Ülseri bitiren İbn-i Sina’nın şifa kaynağı

İbn-i Sina

Çok uzun yıllar önce topraklarımızda yaşamış olan Türk hekim İbn-i Sina tarafından belirlenen bazı terimler ve tedaviler günümüzde bile hala tıbbi araştırmalara, hastalıkların tedavilerine ve insanlık adına atılan adımlara öncülük etmekte. İbn-i Sina tarafından hazırlanan reçeteler dönemin en iyi yanlarından biri olarak tamamen doğal ve bu reçeteler ile hastalıklardan kurtulmak da oldukça kolay. İbn-i Sina’nın şifa kaynağı olarak hazırladığı reçetelerden bir tanesi de ülser tedavisi için kullanılıyor.

Ülser nedir?

Ülser adı verilen hastalık genel olarak midede ve onikiparmak bağırsağında görülen bir hastalık çeşidi. Mide asidi gibi güçlü olan sıvıların bu dokulara zarar vermesi ve tahriş etmesi sonucu oluşan ülser, mide ve onikiparmak bağırsağı gibi yapıları koruyan mukus dokusunda sıvıların tahriş nedeni ile zarar görmesinden dolayı ortaya çıkar. Mukus tarafından korunmayan dokulara sindirim asitleri direkt olarak etki eder ve bunun sonucunda da kanamalı ve ağrılı yaralanmalar yani ülser adını verdiğimiz hastalık ortaya çıkar.

Ülser ülkemizde daha çok onikiparmak bağırsağında rastlanan bir hastalık çeşididir. Midede oluşumuna gastrik ülser, onikiparmak bağırsağında oluşumuna ise bulber  ülser ismi verilmektedir. Genel olarak bu tip hastalıklara ise peptik ülser ismi verilmiştir. Peptik ülserin oluşumundaki en yaygın nedeni heliobacter pylori bakterisi nedeniyle oluşan enfeksiyon iken, bazı ilaçların uzun süreli kullanımı da ülser oluşumuna neden olabilir. Ayrıca bilinenlerin aksine baharatlı yiyecekler ülsere neden olmazlar. Fakat stresli bir yaşam ve baharatın sık tüketilmesi ülser oluşmuş kişilerde semptomların daha baskın görülmesine neden olur.

Ülsere karşı İbn-i Sina’dan şifa kaynağı tarif

Tarihin önemli isimlerinden, yüzyıllar önce birçok hastalığa doğal tedaviler üretmiş olan İbn-i Sina, ülser ve gastrit gibi hastalıklara tedavi olarak kudret narı kullanılması gerektiğini söylemiş ve bunun için de uygun bir karışım hazırlamıştı.  İbn-i Sina tarafından ortaya çıkarılan bu yöntem ile aynı zamanda sindirim hastalıklarının tamamından kurtulmak ve düzenli işleyen, sorunsuz bir sindirim sistemine kavuşmak mümkün. Ülser hastalığından kurtulmak adına kudret narı kullanacakların ise kudret narını kullanmak isteyenlerin ise hazırlaması gereken tarif şu şekilde:

Hazırlanışı

3 adet kudret narını alarak bıçak kullanmadan el yordamı ile açın ve çekirdeklerini ayırın. Elinizle küçük parçalara ayırdığınız kudret narını bir kavanoz içerisine koyarak üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin. Ardından kavanozun ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Tarifin buradan sonraki kısmı ise biraz daha çetrefilli. Karışımı günde bir kez ya da iki günde bir kez sallayarak iyice karışmasını sağlamalı ve bu karışımı kullanmadan önce 6 ay kadar beklemeniz gerekiyor. Bekleme süresi sonunda ise tedavi olarak kullanabilirsiniz. Bu süre içerisinde karışım tamamen erimiş olacaktır.

Kudret narı faydaları

Kudret narının bilinen faydaları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Bağışıklık sistemini düzenler. Antioksidan etkisi gösterir.
  • Sindirim sistemi hastalıklarının tedavisine katkı sağlar.
  • Kirli kanı temizler. Kan dolaşımını düzenlemeye etkisi vardır.
  • Cildi korur ve ölü cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar.
  • Tümör oluşumunu engelleyerek kansere karşı koruyucu etki oluşturur.
  • Kan şekerini dengeler. Özellikle artan kan şekerinin düşürülerek düzenlenmesinde etkin rol oynar.
  • Sürülmesi halinde yanıklara karşı etkili bir tedavi yöntemi olarak bilinir.