Çeşme’de “Şiirin Dayanılmaz Hafifliği” temalı etkinlik büyüledi

Çeşme Kaymakamlığı’nın düzenlediği Hayatın Anlamı Kitap Projesi, bu Nisan ayında edebiyat ve şiir severler için unutulmaz bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Çeşme’deki Boyalık Otel’de gerçekleşen etkinlikte, 2018 yılından beri ilçemizde Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Eğitimci-Yazar-Şair Şahan Çöker, “Şiirin Dayanılmaz Hafifliği” isimli söyleşi ve şiir dinletisiyle katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Şahan Çöker’in Eğitim ve Şiir Serüveni

Sayın Şahan Çöker, eğitimci, yazar ve şair kimlikleriyle öne çıkan bir isim. Edebiyat ve şiir dünyasına olan katkılarıyla tanınan Çöker, söyleşide 1980’li yıllarda yaşadığı deneyimlerden ve edebiyat yolculuğundan bahsetti. Kendi yazdığı şiirleri de seslendiren Çöker, dinleyenleri hem güldürdü hem de derin düşüncelere daldırdı.

Katılımcılar ve Destekçiler

Bu özel etkinliğe Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Proje Koordinatörü Arzu Güleryüz Maraşlı, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Şen ve diğer yerel yönetim temsilcileri de dahil olmak üzere çok sayıda eğitimci, öğrenci ve kitap sever katıldı. Sunuculuğunu Belgin Taylan’ın üstlendiği etkinlik, katılımcıların şiir ve edebiyata olan ilgisini pekiştirdi.

Şiir ve Edebiyat Köprüsü

Şahan Çöker, şiirlerini yazarken geleneksel ve modern edebiyat arasında bir köprü kurmayı amaçladığını belirtti. Edebiyatın ve şiirin, gelenek ve modernizm arasında bir uyum içinde olabileceğini vurgulayan Çöker, evrensel değerlerin en güzel örneklerinden biri olarak Hz. Mevlânâ’nın “Pergel Metaforu”nu öne çıkardı. Çöker, toprağımıza ve medeniyetimize bağlı kalmakla birlikte dünyayı keşfetmenin önemini de katılımcılarla paylaştı.

Video: Çeşme’de “Şiirin Dayanılmaz Hafifliği” temalı etkinlik büyüledi

Şiirler Müziğe Dönüştü,

Mustafa Boran Durgun tarafından bestelenen Kapı, Telaş ve Bella şiirleri yerel öğretmenlerden oluşan bir orkestra tarafından seslendirilmesiyle devam etti. Serdar Alaca, Hikmet Aykut, Hülya Aykut, Leyla Ildır ve Mustafa Boran Durgun gibi yetenekli müzisyenler, şiirleri melodilere dökerek etkinliğin duygu yoğunluğunu artırdı.

Takdir ve Teşekkürler

Etkinliğin sonunda Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Şahan Çöker’e Hayatın Anlamı Kitap Projesi’ne olan katkılarından ötürü teşekkür ederek bir plaket ve çiçek takdim etti. Maraşlı, bu tür etkinliklerin toplumda edebiyat ve sanatın gelişimine büyük katkı sağladığını ve genç nesiller üzerinde olumlu etkiler bıraktığını belirtti.

Hayatın Anlamı Kitap Projesi kapsamında düzenlenen bu etkinlik, Çeşme’deki edebiyat severlere ve genç öğrencilere ilham kaynağı olmayı sürdürüyor. Şiir ve müziğin eşsiz uyumu, katılımcılara hem estetik bir deneyim sunuyor hem de kültürel mirasımıza sahip çıkma bilincini güçlendiriyor.