“Çocuk Hakları” temalı karikatür yarışması başvuruları başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yıl da sanatsal yetenekleri ön plana çıkarmak adına bir etkinlik düzenliyor. Tunç Soyer’in belirlediği “Çocuk Dostu Kent” vizyonuna uygun olarak hazırlanan karikatür yarışması detayları şu şekilde:

Başvuru Süreci ve Tarihler

Başvuruların başladığı bu önemli yarışmaya, çocuk ve genç yeteneklerin katılımıyla renk katacağına inanıyoruz. 22 Ekim 2023 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği yarışma, 3 farklı yaş kategorisine ev sahipliği yapacak:

  • 9-14 yaş
  • 15-18 yaş
  • 19-24 yaş

Her kategori için özenle hazırlanmış ödüllerimiz bulunmaktadır. Başarılı olan ilk üç yarışmacımıza bisiklet armağan edilecektir. Başvurularınızı elektronik ortamda yapabilirsiniz ve tüm gönderimlerin “[email protected]” adresine yapılması gerekiyor.

Yarışma jürisi seçimlerini 30 Ekim 2023’te tamamlayacak olup, sonuçlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak.

Katılım ve Gönderim Koşulları

  1. Bir kişi en fazla üç adet karikatürle katılabilir. Gönderilen karikatürlerin geri iadesi yapılmayacaktır.
  2. Karikatürler A4 veya A3 boyutlarında resim kağıdı üzerine çizilmelidir.
  3. Teknik olarak 0,5 numara siyah pilot veya benzeri kalem kullanılmalıdır. Serbest teknikle renklendirme yapılabilmektedir.
  4. Yarışmaya gönderilecek eserlerin 300 Dpi kalitesinde RGB formatında, JPG olarak “[email protected]” adresine gönderilmesi gerekmektedir.
  5. Gönderimler sadece internet mail yoluyla kabul edilmektedir.
  6. Katılımcılarımızın sınıf bilgisi ve veli bilgisi belirtmeleri gerekmektedir.
  7. Ayrımcılık yapan, şiddet ve savaş yanlısı, özgün olmayan karikatürler değerlendirmeye alınmayacaktır.
  8. İzmir Büyükşehir Belediyesi karikatürlerin yayın haklarına sahiptir.

Ödüller ve Sonuçlar

Her yaş kategorisinde ilk üçe giren yarışmacılara bisiklet (MTB model) hediye edilecektir. Ödül töreninin yeri ve tarihi ilerleyen süreçte belirlenecektir.

Ulaşım ve Konaklama

İzmir dışından katılan ve ilk üçe giren katılımcılar için belediye tarafından ulaşım ve konaklama hizmetleri sağlanacaktır. Detaylar başvuru sonrasında katılımcılarla paylaşılacaktır.

“Çocuk Hakları” temalı karikatür yarışmasında, çocukların ve gençlerin sanatsal yeteneklerini keşfetmeleri ve bu yeteneklerini sergilemeleri arzu ediliyor. Tüm katılacaklara şimdiden başarılar dileriz.